Brädspel att spela med barn


Inlägget innehåller annonslänkar

Vad ska vi hitta på när vi har all den här tiden tillsammans?
Eftersom att jag har vanan inne att vara hemma med våra barn så vill jag dela med mig av saker som vi brukar göra tillsammans. Jag hoppas att du ska hitta inspiration här och hjälp att fylla era dagar med meningsfulla bra aktiviteter som bygger upp relationer och  skapar vila och trygghet i vardagen.

Att spela brädspel är en sån där sak som vi gärna gör tillsammans. Vi tänder ljus, tar med något gott att äta, brygger en kanna med te och sätter oss ner tillsammans för att spela. Ibland har barnen tålamod till att spela riktigt länge, ibland tröttnar de efter fem minuter 🙂 Här spelar det så klart in vilken ålder det är på barnen och vilken personlighet de har. Har du ett barn som inte  trivs med att sitta still så väljer du med fördel antingen ett snabbspelat spel eller ett som innebär rörelse, som tex Twister. Kanske skippa teet då bara 😉

De senaste dagarna har vi påbörjat en omgång Risk, spelat Monopol Cheaters edition och även en omgång Tjuv och polis.
Våra barn är 8 och 5 år gamla och egentligen kanske för små för att spela ett strategispel som Risk. Trots det så tycker de att det är roligt! Vi kör en lite förenklad version och 5-åringen tröttnar oftast ganska snart ändå och ber någon annan att ta över hennes speltur. Sen hoppar hon gärna in och ut under spelets gång men det gör mig absolut ingenting. Det här är ett sånt spel som ofta pågår över flera dagar hemma hos oss. Vi pausar och fortsätter lite då och då när vi blir sugna på det.

Monopol Cheaters edition är en snabbare variant av det klassiska Monopol. I det här spelet är det tillåtet att fuska, vilket så klart känns väldigt spännande och roligt när man är liten. Dessutom får man en handboja på sig när man åker i finkan vilket så klar gör det hela ännu mer intressant!

Tjuv och Polis och Den försvunna diamanten är två andra spel som är populära här hemma. Enkla och roliga tycker vi. Tjuv och Polis kan hålla på länge om man vill och Den förvunna diamanten brukar gå lite fortare.

Jag hoppas att detta kan vara till hjälp och inspiration för dig som känner dig lite vilsen i vad du ska hitta på med dina barn hela dagarna just nu.
Kanske har ni spel hemma redan eller så kanske det är läge att uppdatera förrådet med något nytt.

Här kan du hitta alla de spel jag tipsar om idag:

Risk
Monopol Cheaters edition
Tjuv och polis
Den försvunna diamanten
Twister

Titta in snart igen om du vill ha mer tips på vad ni kan hitta på tillsammans där hemma <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.