Få barnen att dricka mer vatten


Här kommer mitt bästa tips för att få barnen att dricka mer vatten på varma dagar.
Vi har haft strålande sommarvärme nu i flera dagar och jag kunde inte njutit mer av detta! Barnen har också varit väldigt glada över värmen. Glada och svettiga! Med värmen kommer ju som bekant behovet av att dricka mycket. Min erfarenhet är att det inte alltid är den lättaste uppgiften att se till att barnen får i sig tillräckligt med vätska under varma dagar. Men, min erfarenhet säger också att det som är roligt är lättare att få barnen till att göra. Därför satte jag ut, som så många gånger förut, vår glasburk med tappkran. Tydligen blir det så väldigt mycket roligare att dricka vatten från den så den!


Den här gången smaksatte jag även vattnet med frysta blåbär vilket gjorde det hela ännu lite mer spännande! Dessutom är blåbär sprängfyllda med antioxidanter och c-vitamin vilket gör det hela till en win win!


Det blev även en rolig lek att försöka fiska upp några blåbär att lägga i sin egen mugg.


Detta får bli dagens tips! Om du har svårt att få barnen att dricka tillräckligt med vatten på varma dagar, skaffa en behållare med tappkran. Vill du sedan göra det hela ännu lite roligare och nyttigare så smaksätt vattnet med bär eller frukt.
Har du något bra tips på hur du gör för att få barnen att dricka ordentligt? Dela gärna med dig här nedanför.

Behållare med tappkran finns att få tag på på många ställen nu för tiden. Till exempel här, här eller här.

Lycka till och ut och njut av värmen!

 

 

?? English

My best tip for getting the kids to drink plenty of water on hot summer days is to have one of theese water dispensers with a tap. Drinking water has apparently never been more fun for our kids! If you want to make it even better you can also add some berries or fruit. We added blueberries wich is full of anioxidants and vitamin C.
If you dont have a water dispenser with a tap you can get one here for example.

2 kommentarer

  1. Bra tips! Och kul!
    Mitt tips är att aldrig glömma vattenflaskan hemma när man ger sig iväg. Behöver öva på det ?

    1. Haha, ja det är också rätt bra faktiskt! ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.