Florida över jul och nyår, någon?

Det är ju kanske ingen hemlighet att jag gillar att ägna min tid åt att leta resor. Men speciellt gillar jag när jag hittar riktigt billiga resor. I vissa fall kanske det inte är billigt i den bemärkelsen. Kanske snarare prisvärt. Det kan handla om mycket pengar men vara billigt i förhållande till vad liknande resor kan kosta.

Den här gången har jag hittat flygbiljetter som är så där svåra att låta bli att boka.

Den här resan går till Florida i USA över jullovet. Flyget går från Göteborg till Jacksonville. Antingen mellan 12 dec – 4 jan eller mellan 16 dec – 4 jan. Man får ta lite extra ledigt från skolan om man är bunden av den men det överlever man nog.

Priset på de här flygbiljetterna ligger på ca 3000 kr/person. Alltså ca 12000 kr för en familj på fyra personer!

Väl framme i Jacksonville kan man tex börja med att hyra ett hus antingen i Jacksonville eller varför inte precis vid kusten några dagar för att landa lite och vänja sig vid tidsomställningen. (Tidskillnaden mellan Sverige och Florida är för övrigt bara sex timmar vilket känns lätt som en plätt om man jämför med vår resa till Maui i vintras där tidskillnaden var hela 11 timmar!)

Sen åker vi ca två timmar söderut för att besöka Kenedy Space Center. Har man tur kan man pricka in en uppskjutning av en rymdfärja eller så. Hur coolt är inte det?!

Kanske man sedan tar sig ännu längre söderut mot Miami, Key West eller så och hyr hus även här någon stans. Självklar kollar man in Everglades träsken och hälsar på lite krokodiler.

Sen tar vi oss upp mot Tampa och bor någon stans i närheten. Kanske närmare Orlando för vi gör så klart Disney World också och allt som hör därtill.

Efter allt detta börjar det snart bli dags att ta sig upp mot Jacksonville för att flyga hemåt. När jag kollar närmare på kartan ser jag att det bara är ca två timmars bilresa från Jacksonville till Savannah. Så innan vi flyger hem igen tar vi definitivt en tur dit också.

 

Hej och hå vilken resa vi har fått ihop här! Hus eller lägenheter går att hitta för runt 700 kr/natt för fyra personer. Åker man tillsammans med flera familjer går det att komma undan billigare än så.

Är man då borta mellan 16 dec – 4 jan och lägger 700 kr/ natt på boende blir det 13300 kr. Plus flyg på ca 12000 kr = 25300 kr för fyra personer.

Vi behöver en bil också. Nöjer man sig men en mindre bil så verkar det ligga på ca 6000 kr för tre veckor.

Där har vi alltså en resa över jul och nyår, i nästan 3 veckor för ca 31000 kr för fyra personer. Alltså ca 7800 kr/pers. Det är vad många annars brukar tycka är rimligt att lägga på en veckas charter i Europa.

Nu är det verkligen i.n.g.e.t. fel på en charter i Europa! Vi ska själva antagligen åka på en sån resa till våren och ser så fram emot det! Men det är sånt här jag gillar! Att leta, hitta och jämför. Att se vad kan man få för ungefär samma pengar.

Till den här Floridaresan tillkommer givetvis mat, drivmedel och nöjen. Så slutpriset blir mer är 7800 kr/pers. Men handlar man matvaror och lagar mycket mat själv så behöver inte det kosta så väldigt mycket. Drivmedel i USA är betydligt mycket billigare än i Sverige och nöjen, ja där kan man ju styra det precis hur man vill.

 

Är du nyfiken på de här biljetterna så hittar du dem här.

Och snälla, någon kan väl ta och boka de där biljetterna och sen berätta för mig vilken fantastisk resa ni gjorde! ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.